Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Dieta ketogenicã
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Slabire

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
admin
Site Admin
Site Admin



Data inscrierii: 18/Noi/2008
Mesaje: 398

MesajTrimis: Joi Dec 04, 2008 1:35 pm    Titlul subiectului: Dieta ketogenicã Raspunde cu citat (quote)

Ce sunt dietele ketogenice?

Dietele ketogenice sunt o familie de diete in care majoritatea caloriilor provin din grasimi. Consumul de proteine este redus la 1-1,5 grame pe kilogram/corp iar carbohidratii sunt mentinuti la minimum(20-40g pe zi). Dincolo de efectele in domeniul slabirii aceste diete au si o serie de alte avantaje.

Poate cel mai vizibil efect, in afara scaderii in greutate este reducerea poftei de mancare. Grasimile in sine se digera lent, tinand stomacul plin mai multa vreme, iar corpii cetonici actioneaza direct asupra centrului foamei, majoritatea persoanelor care tin dieta reducand in mod inconstient numarul de calorii consumate.

Este important sa retinem ca o dieta bogata in grasimi nu este periculoasa pentru sanatate atat timp cat consumul de carbohidrati este scazut sau foarte scazut. Asocierea dintre grasimi si carbohidrati este cea periculoasa, care duce la cresterea colesterolului peste limitele normale si ne expune la riscul bolilor cardiovasculare.

Mecanismele prin care “lucreaza” aceste diete nu sunt inca pe deplin elucidate, deoarece comunitatea medicala nu a acceptat complet eficienta ei.

Exista studii care arata efecte contrare celor descrise aici, de aceea este foarte important ca dieta sa fie individualizata si urmarita permanent. Fiecare om este unic, are un anumit bagaj genetic si o anumita istorie, factori care pot influenta efectele dietei.
E fectele dietelor ketogenice, in afara slabirii

* energie si claritate mentala - Folosirea corpilor cetonici ca sursa primara de energie pentru creier duce la o stare mentala in care somnolenta diurna este eliminata iar somnul mai odihnitor
* reducerea numarului si intensitatii episoadelor epileptice - se observa in special la copii si este de fapt destinatia initiala a dietei, folosita in acest scop de peste 100 de ani, cu rezultate foarte bune la persoanele care nu au raspuns la tratamentul medicamentos. Mecanismele nu sunt inca pe deplin elucidate, dar s-au facut legaturi intre reducerea stress-ului oxidativ si optimizarea metabolismului neuronal atunci cand corpii cetonici reprezinta sursa principala de energie
* reducerea nivelului de colesterol total si cresterea nivelului colesterolului "bun" (HDL) - unii autori descriu acest efect ca “paradoxul dietei mediteraneene”, care este bogata in grasimi saturate si colesterol(branzeturi grase). Grasimile din produsele lactate determina producerea de corpi cetonici si alaturi de un consum redus de carbohidrati duc la acest efect benefic. Si in acest caz exista oameni la care efectul este contrar, deci revenim la importanta supravegherii stricte din partea unui medic cu experienta
* protectie impotriva radicalilor liberi - corpii cetonici declanseaza mecanisme care protejeaza celulele(in special neuronii) impotriva atacului radicalilor liberi. Iata o metoda simpla, care nu te costa nimic in plus(o dieta “keto” nu este mai scumpa decat o dieta obisnuita) pentru a iti mentine tineretea si sanatatea
* reducerea gradului de steatoza hepatica - intr-un studiu publicat de o echipa de cercetatori in Digestive Diseases and Sciences(Springer Netherlands) in februarie 2007 se arata ca o dieta ketogenica, tinuta timp de 6 luni imbunatateste atat profilul lipidelor sanguine cat si aspectul histologic(cum arata tesutul hepatic la microscop) in cazul persoanelor care sufera de steatoza hepatica non-alcoolica
* actiune antitumorala - Reuters Health a anuntat in martie rezultatele unor studii pe soareci care dovedesc eficienta unei diete ketogenice, cu restrictie calorica in tumorile cerebrale. Cresterea tumorilor a fost incetinita cu pana la 65%. Deocamdata nu exista studii publicate pe oameni insa mecanismul de actiune este similar: dieta ketogenica priveaza celulele tumorale de glucoza, in timp ce neuronii pot folosi drept sursa principala de energie corpii cetonici
* poate incetini evolutia bolii Alzheimer - nivelul scazut de insulina care este o caracteristica a dietelor ketogenice poate reduce nivelul unei proteine numita “beta-amyloid protein”, care este legata de aparitia si evolutia acestei boli. Noi studii sunt necesare insa avem deja un semnal incurajator
* imbunatatiri in cazuri ale bolii Parkinson - intr-o comunicare publicata in 2005 de Academia Americana de Neurologie s-a propus drept tratament pentru boala Parkinson o dieta de tip ketogenic, cu 92% din calorii provenite din grasimi si doar 8% din proteine

Alte afectiuni sau conditii care au raspuns pozitiv la acest tip de dieta sunt imunitatea scazuta, efortul in conditii de hipoxie, boli degenerative, artrita reumatoida, infertilitate, boli ale pielii, diabetul de gradul II, narcolepsie, cancer.

Unii autori propun dieta ketogenica drept o dieta "anti-aging", datorita efectelor descrise mai sus precum si a altora, mai subtile.

Daca ai tinut dieta o perioada suficient de lunga de timp(cateva luni) si ai renuntat, poti “intra” rapid inapoi “pe dieta”, cu un efort mult mai mic decat a fost nevoie initial. Este important insa ca atunci cand opresti dieta sa respecti anumite reguli si sa introduci carbohidratii treptat, fara insa a abuza de ei si fara a consuma surse de carbohidrati cu indice glicemic mare(in special produsele “rafinate”, cum ar fi zaharul si produsele obtinute din faina alba).
Mentinerea rezultatelor

Daca dieta este tinuta o perioada suficient de lunga(cel putin doua luni) si este urmat si un program de exercitii fizice, masa musculara este mentinuta sau chiar crescuta, asigurand un metabolism rapid chiar si dupa incetarea dietei. Statisticile au aratat ca persoanele care au slabit cu o dieta ketogenica si apoi au urmat o dieta echilibrata au mentinut mult mai usor rezultatele in raport cu persoanele care au urmat o dieta bogata in carbohidrati, dar saraca in grasimi si proteine.
Riscurile dietelor ketogenice

Aceste riscuri nu apar ca rezultat al dietei in sine ci al anumitor afectiuni preexistente(diagnosticate sau nu) si al greselilor care se fac atunci cand nu ai inteles foarte bine cum functioneaza dieta si nu o urmezi asa cum trebuie.

Exista variante, cum este dieta cunoscuta in general sub numele de Atkins care pot prin conceptie duce la deficite de nutrienti sau introduce in organism si substante daunatoare.

Exista insa si variante "light", prin care se asigura cantitati de macro si micro nutrienti in conditii mai bune decat dietele celor mai multi oameni de pe planeta.

Inainte de a incepe orice program de nutritie sau antrenament trebuie sa ai acordul medicului.

In special pentru dietele ketogenice este necesara o urmarire atenta a rezultatelor analizelor medicale si asistenta unei persoane cu experienta in acest tip de diete.


Ultima modificare efectuata de catre admin la Sam Ian 21, 2012 2:00 pm, modificat de 1 data in total



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
ShaDoZ
Medic
Medic



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 1059
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Vin Ian 20, 2012 8:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

in foarte multe studii facute pe grupuri de diabetici s-au ajuns la remarcabilele rezultate de a se putea renunta la insulina injectabila..un lucru remarcabil as spune..acum citeva amendamente vis-a-vis de dieta ketogenica..este exceptionala pt pierderea unui numar mare de kilograme intr-o perioada relativ scurta...singurele semne de exclamare trebuie sa fie faptul ca e bine dupa aprox citeva luni sa se treaca inapoi pe un regim mai echilibrat pt ca privarea pe termen atit de lung de fibre,lasind la o parte zilele de incarcare poate dauna tesuturilor si mai ales colonului...consumul foarte ridicat de apa este crucial pt a tine nivelul de acidoza din corp cit mai jos...

...printre beneficiile dietei ketogenice mi se pare deosebite faptul ca evident se pot pierde un numar mare de kilograme...nivelul energetic este tot timpul unul ridicat..senzatia de foame aproape ca nu apare datorita nivelului foarte echilibrat de insulina...faptul ca nu este necesar a incorpora ex cardio pt rezultate ..iar cu putina atentie la suplimentele folosite ..pt ca este capital aportul de oligoelemente..adica vitamine si minerale in cantitati mai mari...in mod normal nu ar trebui sa se piarda masa musculara si forta



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
powerhuni
Moderator
Moderator



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 225
Locatie: Miercurea Ciuc

MesajTrimis: Sam Ian 21, 2012 12:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va prezint dieta mea cu care m-am pregatit anul trecut pentru concursuri.

Anul trecut am urmarit dieta ketogenica. Multi spuneau ca e o prostie sa reduci carbohidratii sub 50 de gr, dar eu am observat anul trecut ca ma chinuiam cu regimul classic si cand am redus carboul la 0 am inceput sa prind forma.
Dupa ce am studiat si mam gandit bine am dat seama ca metabolismul meu e altfel si nu trebuie sa ascult pe alti. Unii reduc carbo-ul sub 100 de gr si deja slabesc kilograme, eu mananc 50 gr si fac cardio si tot nu slabesc. Am inteles ca am o ardere mai lenta si ma ingras usor cu multa carbo, chiar daca e carbo de calitate, si tocmai de asta trebuie sa fac altfel. Deci am ales dieta ketogenica.

In dieta classica de keto se recomanda 6 mese, 3 mese solide si 3 shake-uri. Eu din start nu credeam ca asta va fi ajuns ptr mine sa-mi pastrez masa asa ca am avut 4 mese solide, 4 shakeuri , 2 serviri de aminoacizii, deci in total 10 mese. Asta si asa era mare diferenta ptr mine fata de perioada de masa cand aveam 10mese solide. Partea pozitiva era ca nu trebuia sa gatesc si sa manac toata ziua, aveam mai mult timp ptr odihna, lucrurile au devenit mult mai simple (asta nu e un motiv sa alegi keto, cand faceam classic si nu aveam bani, mancam 2 kg de peste pe zi, deci nu poti sa te uiti cum e mai simplu).

Am facut 3 antrenamente pe zi, dimineata si seara 80 min cardio (prima luna numa 60min) dupa masa antrenamentul cu greutati plus inca 30 min cardio. In ultima luna am mai inclus ori un antrenament de coapse ori un antrenament de femuri si fese seara inainte de cardio.

O diferenta imensa si probabil ciudata ptr voi, ca anul asta am mancat carne de cal si in periada de masa si la regim. De obicei nu se comercializeaza asa ceva, dar aici la noi am gasit o firma care aduce. La gust e ca vita, e foarte bun si sanatos. De obicei luam macinat si am prajit fara ulei (o sa pun poze).
Cand lumea ma intreba la sala (ca majoritatea meselor acolo mancam) ziceam ca e carne de vita sa scap de explicatii big grin.
La inceput am incercat sa mananc migdale la mese solide si ulei numa cu proteina, dar am avut probleme de digestia asa ca a ramas doar uleiul de in, susan, si de dovleac.



6.00 Trezire
Masa nr 1. 60gr Whey Protein, 20gr Glutamina, 20gr BCAA, 5gr Guarana, 100-200gr Coffeina, 6 capsule L carnitina

7.00 antrenament cardio 80 minute
4 capsule L carnitina

8.30
Masa nr 2. 12 albusuri de oua, 1 lingura ulei de in, vitamine

11.00
Masa nr 3. 60 gr Whey Protein, 10 gr Glutamina, 10 gr BCAA, 1 lingura ulei de in

13.00
Masa nr 4. 200 gr carne de cal, 100gr salata, 1 lingura ulei de in

14.30 5gr Guarana, 100-200gr Coffeina, 6 capsule L carnitina
24buc amino
ANTRENAMENT + 30min cardio, in timpul antrenamentului apa cu BCAA si Glutamina

16.30
Masa nr 5. 60 gr Whey Protein, 20 gr Glutamina, 20 gr BCAA, 1 lingura ulei de in, 5gr vitamina C, 4 capsule L carnitina

17.30
Masa nr 6. 200 gr carne de cal, 100 gr salata, 1 lingura ulei de in

19.30
Masa nr 7. 60 gr Whey Protein, 10 gr Glutamina, 10 gr BCAA, 1 lingura ulei de in

21.00 6 capsule L carnitina
Antrenament cardio 80 minute
4 capsule L carnitina

23.00
Masa nr 8. 500 gr cod, 100 gr, 1 lingura ulei de in

24.00 24 buc amino, 20 gr Glutamina, 20 gr BCAA, 5 gr vitamina C, 4 capsule L carnitina
_________________

Asa aratam cand am inceput regimul, la 122 de kg




Pe parcurs




Si asa aratam dupa 16 saptamani , in jur de 100kg








Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Slabire Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate