Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Acidul lactic
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Discutii Generale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danyel88
Assistant
Assistant



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 534
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Iun 23, 2012 10:23 pm    Titlul subiectului: Acidul lactic Raspunde cu citat (quote)

Acidul lactic este o substanta incolora produsa de aproape toate tesuturile organismului uman pentru a asigura buna functionare . Acidul lactic circula in sistemul sangvin in orice moment in cantitati redus. La fel ca si Creatina, acidul lactic poate fi produs si sintetic pentru a fi folosit in anumite produse.
Acidul lactic este produs in general prin fermentarea glucozei intr-un proces denumit glicoza. Acesta este un proces chimic prin care glucoza este transformata in acid piruvic si dioxid de carbon, in urma reactiei fiind eliberate apa si energie (ATP). Daca exista un surplus de acid piruvic ,se va elibera acidul lactic. Acest proces este reversibil. Cand acidul lactic primeste oxigen, acesta este transformat inapoi in acid piruvic pentru a fi folosit ulterior de organism.
Acidul lactic este transportat de la muschiul antrenat la ficat unde este transformat in acid piruvic , si apoi in dioxid de carbon, apa si energi (ATP).
Acidul lactic este produs de tesuturile organismului, in principal de muschi , pentru obtinerea de energie prin metabolizarea glucozei in absenta oxigenului . Glucoza poate fi folosita fie din fluxul sangvin, fie din forma stocata de organism, glucogenul din muschi.
Acest proces este denumit respiratie anaeroba (fara oxigen). Acidul lactic (in cantitati mari) este produs in timpul exercitiilor istovitoare cu greutati , iar daca cantitatea din muschi este foarte mare se produce oboseala si crampele musculare.
Acidul lactic produce acrirea laptelui , prin fermentarea lactozei, motiv pentru care este un element foosit in comert pentru producerea cascavalui, branzeturilor, iaurturilor si a altor produse.
Cand te antrenezi intens, vei avea acea senzatie ca muschii pe care ii antrenezi ard-febra musculara . Aceasta "febra" este cauzata de excesul de acid lactic din muschi . Daca te antrenezi mai departe de punctul in care nu mai poti asigura o cantitate suficienta de oxigen muschilor, acidul lactic se acumuleaza in muschi si in sange.
Antrenamentul pana la epuizare este acel tip de antrenament in care continui sa faci repetarile ( 2-3 repetari ) dupa punctul in care muschii au inceput sa arda . Antrenamentul ocazional pana la epuizare inbunatateste conditia aeroba.
Antrenamentele intense ce produc acid lactic cresc rezistenta musculara mai repede decat antrenamentele moderate , fiindca muschiul va procesa mult mai repede acidul lactic , iar tu vei simti mai rar febra musculara . Cea mai buna modalitate de a scapa de acidul lactic din muschi este prin exercitii la o intensitate redusa. Acidul lactic este mult mai repede eliminat in timpul plimbarilor decat in cazul unui repaos total, datorita unei circulatii sangvine echilibrate si constante.
Deci "racirea" de dupa antrenament va conduce acidul lactic din muschi la ficat unde va fi transformat in acid piruvic . Este recomandat ca intre seriile foarte intense , pauza sa fie destul de lunga pentru ca muschii sa se oxigeneze si sa previna formarea acidului lactic.
Daca pauza va fi foarte scurta , nivelul mare de acid lactic din muschi te va face sa te simti obost dupa antrenament . Pentru a comcluziona , sa-ti "arzi" muschii din cand in cand este un lucru bun, dar tine minte sa faci pauze destuli de lungi, inspira adanc si "racestete" adegvat dupa un antrenament intens.



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
arnold
Membru
Membru



Data inscrierii: 19/Noi/2012
Mesaje: 85
Locatie: vatra dornei

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2012 3:32 pm    Titlul subiectului: Re: Acidul lactic Raspunde cu citat (quote)

danyel88 a scris:
Acidul lactic este o substanta incolora produsa de aproape toate tesuturile organismului uman pentru a asigura buna functionare . Acidul lactic circula in sistemul sangvin in orice moment in cantitati redus. La fel ca si Creatina, acidul lactic poate fi produs si sintetic pentru a fi folosit in anumite produse.
Acidul lactic este produs in general prin fermentarea glucozei intr-un proces denumit glicoza. Acesta este un proces chimic prin care glucoza este transformata in acid piruvic si dioxid de carbon, in urma reactiei fiind eliberate apa si energie (ATP). Daca exista un surplus de acid piruvic ,se va elibera acidul lactic. Acest proces este reversibil. Cand acidul lactic primeste oxigen, acesta este transformat inapoi in acid piruvic pentru a fi folosit ulterior de organism.
Acidul lactic este transportat de la muschiul antrenat la ficat unde este transformat in acid piruvic , si apoi in dioxid de carbon, apa si energi (ATP).
Acidul lactic este produs de tesuturile organismului, in principal de muschi , pentru obtinerea de energie prin metabolizarea glucozei in absenta oxigenului . Glucoza poate fi folosita fie din fluxul sangvin, fie din forma stocata de organism, glucogenul din muschi.
Acest proces este denumit respiratie anaeroba (fara oxigen). Acidul lactic (in cantitati mari) este produs in timpul exercitiilor istovitoare cu greutati , iar daca cantitatea din muschi este foarte mare se produce oboseala si crampele musculare.
Acidul lactic produce acrirea laptelui , prin fermentarea lactozei, motiv pentru care este un element foosit in comert pentru producerea cascavalui, branzeturilor, iaurturilor si a altor produse.
Cand te antrenezi intens, vei avea acea senzatie ca muschii pe care ii antrenezi ard-febra musculara . Aceasta "febra" este cauzata de excesul de acid lactic din muschi . Daca te antrenezi mai departe de punctul in care nu mai poti asigura o cantitate suficienta de oxigen muschilor, acidul lactic se acumuleaza in muschi si in sange.
Antrenamentul pana la epuizare este acel tip de antrenament in care continui sa faci repetarile ( 2-3 repetari ) dupa punctul in care muschii au inceput sa arda . Antrenamentul ocazional pana la epuizare inbunatateste conditia aeroba.
Antrenamentele intense ce produc acid lactic cresc rezistenta musculara mai repede decat antrenamentele moderate , fiindca muschiul va procesa mult mai repede acidul lactic , iar tu vei simti mai rar febra musculara . Cea mai buna modalitate de a scapa de acidul lactic din muschi este prin exercitii la o intensitate redusa. Acidul lactic este mult mai repede eliminat in timpul plimbarilor decat in cazul unui repaos total, datorita unei circulatii sangvine echilibrate si constante.
Deci "racirea" de dupa antrenament va conduce acidul lactic din muschi la ficat unde va fi transformat in acid piruvic . Este recomandat ca intre seriile foarte intense , pauza sa fie destul de lunga pentru ca muschii sa se oxigeneze si sa previna formarea acidului lactic.
Daca pauza va fi foarte scurta , nivelul mare de acid lactic din muschi te va face sa te simti obost dupa antrenament . Pentru a comcluziona , sa-ti "arzi" muschii din cand in cand este un lucru bun, dar tine minte sa faci pauze destuli de lungi, inspira adanc si "racestete" adegvat dupa un antrenament intens.



Merita incercat si cu greutati mici, cand corpul nu mai raspunde la greutati mari...parerea mea.



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Discutii Generale Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate