Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Surse naturale de nergie - Nucile
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Alimentatie

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
EpureIonut
Instructor Fitness
Instructor Fitness



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 74
Locatie: Craiova

MesajTrimis: Lun Ian 27, 2014 3:23 pm    Titlul subiectului: Surse naturale de nergie - Nucile Raspunde cu citat (quote)

Surse naturale de nergie - Nucile
In cadrul acestui articol am ales sa va spun cateva cuvinte despre Nuci. Am sa incerc sa va expun cateva aspecte cu privire la consumul de nuci, beneficii si multe altele. Deci asa cum am zis, haideti sa incepem.
Nuca este originara din Asia centrala si sud-occidentala, din regiunile cu o clima temperat-calda a Asiei Mici, raspandindu-se ulterior in restul Asiei si in America central-meridionala.Nucile verzi sunt considerate simbolul vietii si al fecunditatii.
Nucile, fructe cu un aport energetic demn de luat in seama, bogate in fier, calciu, magneziu, potasiu, fluor, cupru, zinc si fosfor, au fost intrebuintate din timpuri stravechi pentru proprietatile lor benefice.
Astazi, sunt recomandate de majoritatea specialistilor pentru combaterea stresului, oboselii, dar si pentru a preveni diverse boli, gratie numeroaselor proprietati.In plus, la fel ca si alte fructe uscate, nucile sunt o sursa de energie si calorii, in buna parte datorita continutului sarac in apa si bogat in grasimi, iar fibrele le indica in boli gastrointestinale.

Proprietatile nucilor:

- antiinflamatorie
- diuretica
- hipoglocemianta
- astringenta
- digestiva
- antiseptica
- cicatrizanta

Una dintre cele mai importante proprietati ala nucilor este aceea de a avea un continut optim de acizi grasi Omega 3, in special de acid linoleic. Acizii grasi nu doar ca nu sunt daunatori sanatatii noastre, ba chiar cei polinesaturati sunt foarte sanatosi.
Pe langa acizii Omega 3, nucile sunt bogate in acizi grasi Omega 6, de aceea sunt un aliment recomandat in lupta contra colesterolului rau (LDL). Ele contin si un aminoacid polar numit arginina, de o mare importanta pentru evitarea bolilor cardiovasculare.

Nucile sunt fructe foarte bogate in proteine (circa 15% la o portie de 100 g) si vitamine, printre care vitaminele B1, B2, B6 si E, de o importanta fundamentala in prevenirea imbatranirii si a bolilor cardiovasculare.
Datorita nivelului ridicat de acid alfa-linoleic, un acid gras Omega 3 de origine vegetala, nucile au efecte contra aterosclerozei.
VitaminaE aduce importante beneficii organismului, fiind inzestrata cu actiune antioxidanta, capabila sa controleze efectele nefavorabile ale temutilor radicali liberi. Acidul folic controleaza concentratia in sange a unuia dintre factorii de risc coronarieni, si anume homocisteina.

Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate persoanelor cu anemie, suferinzilor de reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza, in special tuberculoza de origine osoasa si in anumite boli ale aparatului genital.
Continutul bogat in zinc recomanda consumul de nuci in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere, tulburarilor sistemului nervos, afectiunilor pielii, psoriazisului si impotentei.
Nuca este de un real folos si in disfunctiile glandelor endocrine, tulburarile hipofizei si insuficienta suprarenala, tulburarile de ciclu menstrual si cele cauzate de menopauza.
Pentru cei care desfasoara activitati sportive, nucile sunt alimente de baza, avand rol de “carburant”, esential pentru efortul fizic.

In plus, arginina din nuci este utila pentru dilatatrea vaselor de sange, transportand sangele bogat in substante energetice si oxigen la muschi si imbunatatind prestatia fizica.
Un studiu recent releva faptul ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor diagnosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control nivelul insulinei.

Datorita tuturor nutrientilor, nucile au nenumarate efecte pozitive pentru organism.
Desi au un continut caloric ridicat: 650kilocalorii la 100 de grame, consumate in mod rational, pot fi o adevarata sursa de sanatate si prevenire a afectiunilor.
Nucile pot fi folosite cu incredere pentru ameliorarea catorva afectiuni, ale caror simptome ne pot strica buna functionarea a organismului.

1. Boli cardiovasculare

Datorita continutului de grasimi nesaturate care este in proportie de 60% precum si a potasiului si magneziului, nucile sunt recomandate pacientilor care sufera de diverse boli de inima si de tensiune arteriala crescuta. Studiile au aratat ca acestea reduc nivelul colesterolului "rau" (LDL) din sange si intaresc peretii vaselor sangvine gratie vitaminei E.

2. Afectiuni ale glandei tiroide

Nucile sunt eficiente in lupta impotriva afectiunilor asociate glandei tiroide datorita continutului de iod.

3. Activitate mintala intensa

Numeroase cercetari au dovedit ca nucile contin mai multe substante active (cele mai importante fiind acizii grasi omega-3) care au un efect pozitiv asupra vaselor de sange din creier. De aceea, sunt recomandate persoanelor cu activitati mintale intense. In plus, multumita continutului de fier si cobalt pot fi folosite in tratarea anemiei.

4. Cancer la prostata

Un studiu realizat recent in Statele Unite a descoperit ca, la soareci, consumul de nuci incetineste cresterea tumorilor prostatei si reduce marimea acestora, specialistii fiind de parere ca acestea ar putea fi la fel de eficiente si la oameni. De asemenea, nucile au proprietati antiinflamatoare, ajutand la vindecarea ranilor.
ATENTIE!!!
Expertii recomanda sa nu fie consumate mai mult de 3-4 pe zi. O cantitate mai mare poate provoca si probleme ale aparatului digestiv la anumite persoane, cum ar fi dureri de stomac sau constipatie.

Totodata, ele stimuleaza motilitatea intestinelor insa, inainte de a manca in acest scop mai mult de doza recomandata ar trebui sa intrebi un medic. Nucile nu sunt recomandate celor care au probleme intestinale cum ar fi enterita sau colita.



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Alimentatie Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate