Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Rupturi ale tendonului bicepsului brahial
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danyel88
Assistant
Assistant



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 534
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Ian 21, 2012 5:06 am    Titlul subiectului: Rupturi ale tendonului bicepsului brahial Raspunde cu citat (quote)

Rupturi ale tendonului bicepsului brahial

Rupturile capului lung al bicepsului branhial este, de departate, cea mai frecventa leziune serioasa legata de sport.
Se produce in general intr-un muschi deja slabit de tendinita, dupa o miscare brusca spre posterior sau in timp ce arunci un obiect. Aceasta miscare desul de frecventa in baseball, tenis si alte sporturi care implica miscari de aruncare, dar apare, de asemenea, in faza de apucare cand ridici greutati.
In timpul acestei miscari, capul lung al bicepsului brahial e supus brusc tensiunii, in special la nivelul trecerii tendonului prin santul intertubercular al humerusului.
Ridicarea de greutati, mai ales ridicarea halterei in tensiune, folosind greutati mari, poate cauza o lata leziune caracteristica a bicepsului brahial.

In general, la ridicarea haltereai in tensiune folosind greutati mari, pentru a preveni rotirea halterei se foloseste prinderea inversata (o mana prinde de deasupra si cealalta de dedesubt)

Aceasta tehnica, deci in general este sigura, poate in cazuri rare sa duca la rupturi sau dezinsertii ale tendonului inferior al bicepsului brahial la nivelul insertiei pe humerus.

In timpul fazei pozitive a ridicarii halterei in tensiune, eforul este realizat in special de muschii picioarelor si de muschii fesieri, de muschii spatelui si de cei abdominali. Bratele sunt suspendate, intinse complet si relaxate.
Din pacate, scuratarea usoara cauzata de contractia oricarui cap al bicepsului care aduce mana in supinatie (bicepsul fiind cel mai puternic supinator), la folosirea de greutati foarte mari poate cauza ruptura completa a tendonului la nivelul radiusului.

Aceasta leziune are loc la nivelul isertiei distale, deoarece bratele atarna langa corp in portiunea proximala tensiunea este distribuita intre capul lung si cel scurt al bicepsului brahial, dar in portiunea distala, tensiunea este suportata de o singura insertie tendinoasa.

In comparatiecu alte rupturi ale tendoanelor, cum ar fi cea de la nivelul pectoralului mare sau de la nivelul adductorilor coapsei, unde durerea este insuportabila si il impiedica pe atlet sa continue, durerea din ruptura de tendon al bicepsului este relativ usoara, desi leziunea este severa.

In competitiile de ridicarea greutatilor, atletii au continuat ridicarea chiar daca suferea o ruptura a tendonului bicepsului.

Dupa accident diagnosticul era evident: apare marirea de volum a antebratului din cauza hemoragiei. Dar ceea ce socheaza cel mai mult in ruptura de tendon a bicepsului brahial, este forma acestuia care devine asemanatoare cu a unei mingii la nivelul bratului, aproape de pectoralul mare si deltoid, dezvaluind muschiul brahial inferior.

In ciuda rupturii, brahialul, brahioradialul, extensorul lung si scurt radial al carpului si muschiului rotund pronator pot inca realiza felxiunea antebratului, dar nu le fel de puternic. Supinatia antebratului devine o problema mai serioasa deoarece pozitia finala a acestei mniscari depinde numai de muschiul spinator.

Daca ruptura nu este imediata tratata chirurgical, pentru a reatasa tendonul bicepsului la nivelul radiusului, prin fibrozare va aparea retractia irversibila a muschiului.

Si, cu toate ca miscarea bratului va fi inca posibila, va exista o pierdere a fortei de realizarea a flexiunii si a supinatiei. Este posibil evitarea acestei leziuni prin lucrarea regulata a bicepsului, nu pentru dezvoltarea muschiului, ci pentru a-i intari tendonul. Din acest motiv adauga flexiunilor antebratului cu haltera o serie de "strategeme" pentru protectie prin aplecarea posterioara a pieptului, pentru a acorda halterei un sprijin. Daca este practicat regulat, aceasta tehnica intareste tendonul distal al bicepsului prin tensiunea la care il supune. Totusi, trebuie realizat cu atentie, fara rotunjirea spatelui, pentru a evita ranirea.






Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
ShaDoZ
Medic
Medic



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 1059
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Ian 21, 2012 9:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cind vine vorba de biceps majoritatea accidentarilor se petrec la miscari pt spate cum ar fi ramaturi si indreptari..de ce?..pt ca aici se folosesc greutati foarte mari
ce se intimpla?...foarte multi au o tehnic deficitara de executie si pun aproape tot stressul pe brate in loc sa reuseasca sa izoleze musculatura spatelui...smuces greutatea la inceputul miscarii si primul punct de tensiune care se activeaza este conexiunea antebrat brat prin plica cotului..si un potential loc de accidentare...ex.dorian si-a rupt bicepsul facind ramat cu haltera
desigur ..nici stilul propriu al foarte multor oameni care fac flexii cu bara de zici ca fac haltere aruncind bara spre piept nu este cel mai sigur mod de executie dar macar aici greutatea este semnificativ mai mica pe cind la ramata si indreptari greutatile sint mult mai mari..iar debutul miscarii in mod superexploziv poate duce la o ruptura



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate