Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Leziuni ale umarului
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danyel88
Assistant
Assistant



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 534
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Ian 21, 2012 5:11 am    Titlul subiectului: Leziuni ale umarului Raspunde cu citat (quote)

Ranirea umarului apare frecvent la cei care ridica greutati si, mai ales, la cei care fac bodybuilding, unde, pentru dezvoltarea intregului deltoid, sunt necesare multe repetari si exercitii variate, acestea crescand riscul de ranire.

Comaparativ cu stabilitatea articulatiei soldului, unde capul femurului este bine incadrat in cavitatea glenoida a coxalului, araticulatia umarului, care este foarte mobila si permite bratului realizarea unei game largi de miscari, este mai putin protejata.

Articulatia umarului este atat de instabila deoarece capul humerusului este mentinut in cavitatea glenoida a scapulei printr-un complex musculotendinos.

Majoritatea leziunilor cauzate de ridicarea de greutati au loc atunci can sunt antrenati deltoizii si se manifesta rar ca intinderi sau rupturi musculare. De cele mai multe ori sunt cauzate de o tehnica grezita sau de suprasolicitarea tendoanelor care intaresc capsula articulara.

In contrast cu sportul de contact, ca fotbalul american, unde miscarile bruste poate duce la luxatii sau rupturi de tendoane, la ridicarea greutatilor cea mai serioasa problema o constituie blocarea articulatiei.

Cand unele pers. realizeaza exercitii care presupun ridicarea bratelor, cum ar fi extensii de la nivelul gatului sau ridicari laterale, tendonul supraspinosului este comprimat si frecat intre capul humerusului si plafonul osteoligamentar creat de suprafata interioara a acromionului si de ligamentul coracoacromial.

Urmeaza inflamatia. Aceasta debuteaza in general, de la nivelul bursei seroase, care in mod normal protejeaza supraspinosul fata de frictiunea excesiva, apoi se extinde spre tendonul supraspinosului, unde fara tratament, ajunge sa afecteze tendonul adiacen, al infraspinosului care se gaseste posterior si capul lung al tricepsului branhial care se gaseste anterior.
Ridicarea bratelor devine extrem de dureroasa si, in timp, poate duce la deteriorarea ireversibile a tendonului supraspinosului prin calcifiri si chiar ruperi; insa acest lucru nu se intampla frecvent inainte de 40 ani.

Spatiul dintre humerus si plafonul osteoligamentar acromiocoracoid variaza de la o pers. la alta. Unii atleti nu isi pot ridica bratele fara frictiune excesiva. Acestia ar trebui sa evite orice ridicare de la nivelul gatului, ridicarile alterale prea sus si rotatia posterioara a bratelor.

Toate extensiile pentru umeri realizate cu haltera trebuie realizate spre anterior, cu coatele usor indreptate in fata. Cand realizezi ridicari laterale cu haltera trebuie sa gasesti inaltimea potrivita pana la care sa ridici bratele. Miscarea corecta este cea pe care o poti realiza fara durere.

Nu toata lumea raspunde la acelasi fel le lezarea articulatiei umarului. Unii oameni pot realiza tot felul de ridicari ale bratelor care comprima tendonul, uneori ducand la degenerarea acestuia fara ca pe parcurs sa treaca prin procesul inflamator dureros. In acest fel pot fi descoperite rupturi ale tendonului supraspinosului fara ca pers. respectiva sa fi avut dureri.

O altra cauza a durerii in articulatia umarului poate fi lipsa de echilibru intre tonusul muschilor care inconjoara capsula articulara. Retine ca, de fapt, capul humerusului este tinut in cavitatea glenioida a scapulei de un grup de tendoane care adera la capsula articulara sau trec peste acesta: in fata se gaseste subscapularul, putin mai in fata se gaseste capul lung al bicepslului; superior se gaseste supraspinosul, iar posterior - intraspinatusul si rotundul mic. Spasmul, hipertonia sau hiptonia in unele sau mai multi dintre acesti muschi poate aduce articulatia umarului intr-o pozitie incorecta. Aceasta pozitie poate cauza frictiune in timpul miscarii bratelor si acesata. ;a randul ei, poate duce la inflamatie.

EXEMPLU: Scurtarea sau spasmul nyschiului rotund mic si infraspinatus duce la pozirionarea capului humerusului in rotatie externa, ceea ce va produce la frictiune in poriunea anterioara a articulatiei in timpul miscarii bratelor. Dupa o vreme, aceasta va produce leziuni ale capului lung al bicepsului branhial.
Echilibreaza antrenamentul muschilor umarului pentru a evita jena sau durerea in timpul exercitilor.

Observatie: Masajul realizat manual sau, mai bine, cu un dispozitiv electric special si stimularea electrica sunt eficiente pentru diminuarea sau eliminarea spasmelor si contractiei muschiului rotund mic si a infraspinosului.



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
ShaDoZ
Medic
Medic



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 1059
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Ian 21, 2012 9:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

umarul este cea mai complexa si "dificila" articulatie , cea mai greu de recuperat datorita faptului ca musculatura din jur nu este atit de masiva ca de exemplu a surorii sale articulatia soldului care are in jur muschi deosebit de masivi si puternici...extrem de greu se reface si asta doar daca gradul de "stricaciune" nu este trecut de un anumit punct..capsula rotatorie a umarului odata distrusa nu prea va mai permite niciodata antrenarea zonei respective si miscari specifice la fel ca inainte de accidentare..o incalzire atenta tehnica corecta de executie si stretching dupa antrenament pot minimiza posibile probleme...

PS de evitat impinsurile si tractiunile de la ceafa...afecteaza capsula rotatorie fantastic de mult in timp



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delincvent
Membru
Membru



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 146
Locatie: Gurghiu, jud.Mures

MesajTrimis: Mar Ian 24, 2012 11:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

umeri sunt foarte sensibili si de asemenea sunt cred ca cea mai utilizata parte a structuri scheletice *la antrenamente* asa ca ,cred ca ar trebui antrenati bine pentru a deveni puternici


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
ShaDoZ
Medic
Medic



Data inscrierii: 10/Ian/2012
Mesaje: 1059
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Mie Ian 25, 2012 9:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai tocmai pt ca se antreneaza "bine" se cam duc de-alungul anilor..enorm de multi fosti profi si-au paradit umerii si capsulele rotatorii de au avut nevoie de operatii si nu am mai putu face miscari de impins dupa aceea...sergio oliva dorian yates paul dillet tom prince etc...in general impinsul de la ceafa este criminal deasemenea impinsurile fff grele pt piept dupa ceva ani incep sa se resimta...totul sta in mina culturistului sa stie ce schimbari sa faca in antrenament pt a nu ajunge la cutit...vorba lui lee haney..stimulate not anihilate




Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate