Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

Rupturi ale muschilor ischiogambieri
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danyel88
Assistant
Assistant



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 534
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2012 11:44 pm    Titlul subiectului: Rupturi ale muschilor ischiogambieri Raspunde cu citat (quote)

In bodybuilding se produc deseori rupturi musculature ale ischiogambierilor. Aceste leziuni apare frecvent in timpul genoflexiunilor, cand trunchiul este aplecat prea mult in fata. Grupul muschilor ischiogambieri, cu exceptia capului scurt al bicepsului femural, se afla intr-o pozitie de intindere maxima si se contracta cu forta pentru a indrepta pelvisul. Acesta poate duce la rupturi, cel mai frecvent in portiunea superioara si mijloacie a grupului muscular.
Rupturile ale ischiogambierilor se mai pt produce si cand lucrezi la un aparat pentru flexiuni ale picioarelor, folosind greutati mari. Adesea se intampla la inceputul miscarii cand picioarele sunt intinse si muschii contractati.
Desi, in general, rupturile fibrelor musculare ale ichiogambierilor nu sunt intinse si nici severe (rar se poate observa o ruptura serioasa a muschiului sau a insertiei sale tendinoase) sunt intodeauna dureroase si predispun la complicatii.
De fapt, dupa ruperi in aceste rupturi in acest grup muscular apar fecvent cicatrice fibroase, aceasta creeaza frictiune care este extrem de dureroasa si invalidanta in timpul activitatilor sportive. Mai mult, aceasta cicatrice neelastica se poate rupe in timpul unui efort intens.

Prevenirea rupturilor de ischiogambieri
Pentru a preveni rupturi musculare, realizeaza un antrenament de intindere specific sau incorporeaza intinderile de ischiogambieri in cursul unui antrenament cu greutati, intre seturile de genoflexiuni, cele de ridicare de ahaltere si cele pentru partea posterioasa a coapsei.
Anumite exercitii care implica ridicarea de greutati, cum ar fi flexiunile anterioare cu haltera sau ridicarea halterei cu picioarele fixate pot fi considerate cele mai eficiente exercitii pentru protectia ischiogambierilor datorita actiunii lor combinate de intarire si intindere musculara.

Dupa ruptura de ischiogambieri
Pentru a preveni formarea tesutului cicatriceal fibros in ischiogambieri, este esentiala reeducarea muschiului cat mai rapid posibil. La o saptamana dupa ruptura, trebuie sa realizezi intinderi usoare ale regiunii posterioarea coapsei.
Scopul este acela de a intinde muschiul lezat si, mai ales, de a inmuia cicatricea astfel incat sa nu se rupa atunci cand vei relua antrenamentul.

OBESERVATIE: Un kinetoterapeut poate, de asemenea, trata cicatrice fibroase folosind tehnici de masaj sau tehnici mecanice care au scop diminuarea leziunilor si relaxarea zonelor suprasolicitate.








Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Probleme medicale Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate