Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro
 

tractiuni la bara fixa la ceafa
     email


 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Antrenamente -> Antrenamente spate

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danyel88
Assistant
Assistant



Data inscrierii: 09/Ian/2012
Mesaje: 534
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Vin Iun 01, 2012 1:20 am    Titlul subiectului: tractiuni la bara fixa la ceafa Raspunde cu citat (quote)

Stai suspendat de bara fixa pe care o prinzi de deasupra la distanta mare:
Inspira si ridica pieptul la acelasi nivel cu bara.
Expira la sfarsitul miscarii.
Intoarce-te in pozitia initiala cu o coborare controlata si incepe din nou.
Acest exercitiu necesita o anumita forta si este excelent pentru dezvoltarea marelui dorsal si a rotundului mare, cand omoplatii se apropie si, in pozitia de sus a exercitiului, romboizii si portiunea mijlocie si cea inferioara a trapezului.
De asemenea, lucreaza bicepsul brahial, brahialul si brahioradialul.

Variante: Prin scoaterea lui in afara, poti ridica pieptul pana la nivelul barbiei. Pentru a creste intensitatea exercitiului, poarta o centrura cu greutati. Mentinerea coatelor aproape de corp in timpul miscarii contracta mai ales fibrele extreme ale marelui dorsal si dezvolta latimea spatelui.
Aducerea coatelor posterior si a pieptului inainte cand ridici barbia la bara solicita in special fibrele centrale ale marelui dorsal si pe cele ale rotundului mare.
Acest exercitiu dezvolta volumul spatelui cand omoplatii se apropie iar romboizii si portiunea superioara si cea inferioara a trapezului sunt folosita in mod egal.



Observatie: Desi nu e contractat la fel de puternic, pectoralul mare lucreaza cu marele dorsal si rotundul mare pentru a crea un unghi intre brat si trunchi.


Varianta: Tractiunea la bara fixa poate fi realizata prin ridicarea cefei pana aproape la acelasi nivel cu bara.

Atentie: Pentru a evita traumatismul care genereaza tendinita, adica inflamatia tendonului distal al bicepsului brahial (tendonul bicepsului care se insereaza pe radius), este bine ca atunci cand faci serii lungi sa tii mereu coatele usor indoite.

Aducerea barei la nivelul gatului cu bratele extinse:

Aducerea coatelor langa corp solicita in special fibrele laterale ale marelui dorsal si dezvolta latimea spatelui.

Aducerea barei la nivelul gatului cu coatele in spate:

Aducerea coatelor in spate pentru a ridica barbia la nivelul barei solicita in special fibrele centrale si superioare ale marelui dorsal.
Aceasta varianta este excelenta pentru dezvoltarea dimensiunilor spatelui.

Cu multa vreme in urma, muschii rotund mare si marele dorsal au avut un rol important in deplasarea stramosilor nostri indepartati, realizata pe toate cele patru membre. Acesti muschi ajutau la impingerea cu membrele din fata.
Pe masura ce stramosii nostri au inceput sa se catere in copaci, acesti muschi au devenit mai puternici, specializandu-se in deplasarea verticala. Intorcandu-se pe pamant unii dintre stramosii nostri mai recenti au adoptat deplasarea bipeda, fara sa piarda capacitatea de a se catara. Din acest motiv avem muschi puternici la nivelul spatelui, capabilio sa traga corpurile noastre, permitandu-ne inca sa ne cataram in copaci.

Observatie: Principala diferenta intre sistemul nostru locomotar si cel al rudelor noastre apropiate simiene o constituie dezvoltarea extremitatii inferioare care ne permite sa ne deplasam pe doua picioare. Pieptul si membrele superioare nu s-au dezvoltat diferit si au aceeasi structura si proportii. Contrar opiniilor populare, nu maimutele au brate mari, ci noi avem picioarele mari.



Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdBot
Robotelul cu reclame

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Suplimente-Culturism.ro -> Antrenamente -> Antrenamente spate Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
email 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum



Contact forum admin Site web realizat de Dan © 2011 Gazduire Web pe servere din Romania

Setări confidenţialitate